
اهمیت و جایگاه بورس در اقتصاد کشور
اشاره کردیم بورس یک بازار است و در بازار بورس انواع داراییها خرید و فروش میشود. یکی از تفاوتهای بازار بورس با بازارهای سنتی وضع قوانین و مقررات برای جلوگیری از هرگونه کلاهبرداری و سوء استفاده توسط اشخاص حقیق و حقوقی میباشد.
اما چرا بازار بورس در اقتصاد یک کشور حائز اهمیت است که قوه مقننه برای آن قانون و چارچوب وضع میکند و دولتها مکرراً بورس را رصد کرده و از آن به عنوان یک شاخص اقتصادی مهم یاد میکنند؟
چرا گفته میشود که «بورس دماسنج اقتصادی یک کشور است»؟
اگر شرکتهای بتوانند خدمات و تولیدات رقابتی را به بازار مصرف عرضه کنند، میتوانند سهم بیشتری از بازار داخلی آن کشور و بازارهای بینالمللی را از آن خود کنند. این افزایش سهم بازار برای یک شرکت، منجر به ایجاد فرصتهای شغلی، ثروتآفرینی، خودکفایی ملی و در نهایت رونق اقتصادی در کشور خواهد شد.
اما یک شرکت برای گسترش و ارتقاء فعالیتهای خود نیاز به منابع مالی دارد.
حال سوال اینجاست که این منابع مالی چطور و چگونه باید تامین گردد؟
دو روش متداول برای تامین منابع مالی شرکتها
اولین روش اخذ وام بانکی توسط شرکت است که مزایا و معایب خود را دارد. از جمله مهمترین معایب این روش، اخذ سود بانکی است که باعث عدم تمایل شرکتها به این نوع تامین مالی میشود زیرا ریسک شرکتها افزایش پیدا میکند.
دومین روش تامین مالی توسط بازار بورس اوراق بهادار است که یک شرکت میتواند در صورت پذیرش در بورس اوراق بهادار، از طریق عرضه و فروش سهام جدید، منابع مالی مورد نیاز خود را کسب کند. همچنین افرادی که سهام این شرکت را خریداری کردهاند میتوانند در سود حاصل از ارائه خدمات یا فروش محصولات سهیم باشند. این مشارکت بین شرکتها و افراد میتواند موجب رشد و شکوفایی اقتصاد کشور شود.
سرمایهگذاران در بازار بورس که همان افراد حقیقی و حقوقی هستند، میتوانند پس از بررسی اطلاعات منتشر شده توسط شرکتها، سهام سودآور و رو به رشد را انتخاب کنند. پس بازار بورس با ایجاد یک فضای رقابتی موجب میشود شرکتهای موفق و سوده بتوانند از طریق فروش سهام، منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کنند و البته شرکتهای زیانده نیز نمیتوانند منابع مالی مورد نیاز را جذب کنند و از گردونه رقابت حذف شوند.
این فرآیند باعث اختصاص منابع مالی به صورت بهینه میشود و جریان نقدینگی به سمت شرکتهای سودآور و آیندهدار هدایت شده و حاصل رونق اقتصادی برای یک کشور خواهد بود.
پس بدین ترتیب بازار بورس برای اقتصاد یک کشور بسیار با اهمیت بوده و همواره خون تازهای به رگهای اقتصاد کشور تزریق خواهد کرد.
از این فرآیند میتوان به خوبی متوجه شد که چرا کشورهایی که بازار بورس توسعه یافته و تکامل یافتهتر دارند، رشد اقتصادی بیشتری را تجربه میکنند.
نویسنده : آکادمی خطِ رَوند
اشتراک در شبکه های اجتماعی
ترتیب مطالعه مطالب در مفاهیم پایه بازار بورس :
- تاریخچه پیدایش و شکلگیری بورس
- تاریخچه بورس در ایران
- آیا بورس یک بازار مشابه بازارهای سنتی است؟
- تفاوت بازار بورس با بازارهای سنتی
- اهمیت و جایگاه بورس در اقتصاد کشور
- مزایای سرمایهگذاری در بازار بورس
- مزایای حضور در بازار بورس برای شرکتها
- ریسک و بازده در بورس
- انواع ریسکهای سرمایهگذاری
- اطلاعات و اهمیت آن در سرمایه گذاری